Thursday, December 19, 2013

Pindah Rumah

Gambar terbaru ruang tamu...:)..dah complete ni...tak de apa nak buat dah...tunggu 8 tahun lagi mungkin buat major renovation, plaster syiling ect. Sekarang malas nak buat apa sebab malas nak rumah semak berhabuk semua...
 Cerita pindah rumah baru, tapi gambar ambil guna camera handphone murah aje. Ni chandelier idaman dah siap dipasang. Beli kat tempat murah dan sangat glamour, siap kena ambik nombor macam kat spital pulak time nak bayar, penuh orang. beli ni kat House of Lighting Puchong.


 Ni suasana living room, carpet belum beli lagi....



 Wing chair minta buat kaki yang tak tinggi, so matching dgn sofa yang 3+2 tu


Ni meja makan kayu, bukan marble, kitorang tak mo marble sebab berat, yg ni design macam marble tapi kayu and ringan and semestinya lebih murah...kerusi dah tersilap buat, nak buat piping  ktputih sikit je tepi kerusi, tp dia buat seluruh kawasan tu putih, kitorang suh dia buat balik, semua hitam nanti...warna selamat untuk orang yang ada  3 askar dalam rumah


 Ni sofa custom made untuk family room tingkat atas, buat kat Alcano Design, kitorang siap pegi kt kilang dia di sungai buloh,sebab nak bagi ngam dengan space kat ruang tu, ruang tu agak besar tapi sebab buat loteng , jadi ambik ruang 2 kaki kat situ untuk buat tangga ke loteng, so ruang jadi sempit sikit. sofa ni 6 kakix6kaki.
 Katil ni pun beli kat Alcano design

 Ni la lotengnya kat atas family hall tingkat atas, tangga belum siap,  will blog about it later, dulu masa nak buat loteng ni, giatla mengoogle, tp tak banyak sangat info dpt sebab kat malaysia jarang orang buat loteng ni


 Ni dapur kering


 Dapur basah

Gigih ye jaga adik,sampai tertido baby abgnya melayan...

Barang2 dalam 95 percent dh masuk rumah, nak mengemasnya tu yang jenuh, nasib baik tgh cuti bersalin, bolehla mengemas sikit-sikit...


6 comments:

nadie_damia March 9, 2014 at 5:24 PM  

Assalkm..brape hrge katil n sofa yg beli kt alcano tu?hrga kt situ mmg murahke dr kdai2 prabot?

nadie_damia March 9, 2014 at 5:26 PM  

Oo ye..cntik kitchen kabinet tu?berape kosnye dan beli dr mane?

orkid mawar March 23, 2014 at 6:49 AM  

Slm nk tnya katil n kerangkanya berapa?..ok x ?

norry abby April 9, 2014 at 11:37 PM  

wsalam, sorry lambat reply, harga katil beli kat alcano RM1250, sofa casa leather hitam 3+2 tu RM2900,kalau ambil 3+2+1=RM3300, wing chair 1 RM1250. sofa purple tu custom made, request utk fix dgn saiz ruang atas tu.

harga murah sikit je dari kedai. yg pasti, tak kena tipu la pasal casa leather ke PU ke.

norry abby April 9, 2014 at 11:38 PM  

Kitchen kabinet kos utk dapur kering and basah RM15k, material glass 3g. Harap membantu

norry abby April 9, 2014 at 11:38 PM  

Orkid Mawar, kerangka katil beli kt alcano, RM1250

  © Blogger template 'Solitude' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP