Monday, October 11, 2010

Chicken Pox




Naim kena chicken start malam jumaat hari tu, mesti jangkit daripada sepupu Naim masa balik raya hari tu, ingatkan tak kena dah sebab dah dekat sebulan. Chicken Pox intubation time dalam 14-21 days sebelum dia keluar biji-biji. Biji tu dia berair, kalau tak berair tu mungkin bukan chicken pox.Chicken Pox disebabkan oleh Virus, boleh dicegah melalui vaksinasi. Dah terlambat nak vaksinasi Naim, dah kena kan Biasa doktor akan bagi ubat sapu Calamine dan Acyclovir. Kalu orang dewasa mesti makan anti virus acyclovir...Hope naim ok cepat....:)

4 comments:

~ana~ October 11, 2010 at 6:26 PM  

moga naim cepat sembuh...kesian kan kat diaorg nor..mesti gatal2...

Norry October 12, 2010 at 12:14 AM  

Tu la, tergaru-garu naim ni...

maya amir November 21, 2010 at 6:43 PM  

get well soon to naim..

Norry March 16, 2011 at 7:19 AM  

TQ auntie maya

  © Blogger template 'Solitude' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP