Monday, May 5, 2014

Play Room



Play room yang belum siap sepenuhnya. Ni kat tingkat bawah. Tingkat bawah ada 2 bilik, satu bilik tetamu and satu lagi bilik maid/utiliti. bilik maid tu dijadikan play room or study room untuk naim. kalau buat kt tengah rumah, nanti si faiz mengacau,so dia diam2 duk sorang2 dlm tu buat keje sekolah...erkkk...tadika pun dh ada keje sekolah eh.....

Tiles kat dapur and maid's room ni kasar. tapi kalau tumpah air tak licin la or nk tumbuk sambal guna lesung  tiles tu tahan lasak and actuaally lg mahal dr tiles kt ruang tamu yang cantik, licin dan berkilat. masalahnya not friendly to my foot. sakit kaki sebab kasar. Nak buat vynil flooring husband tak bagi katanya nanti rosak tiles tu. memang le bila letak vynil, vynil akan di gam terus ke lantai. vynil mmg sesuai untuk dapur compare to laminate flooring yang tak tahan air. vynil tahan air, lasak and tak licin, tumpah air pun takpe.....

nyanyi je la nak VYNIL FLOORING...VYNIL FLOORING...mana satu satu hari husband tetiba approved...wink....

Buruk pulak nampak letak tikar getah...akan ku cover dgn play mat cantik nanti...

2 comments:

Bitt (double IS) May 8, 2014 at 12:02 AM  

kemasnya bilik diaaa :)

norry abby May 11, 2014 at 5:06 PM  

Baru lepas mengemas. kalau tak bersepah dgn mainan si naim n adik kerjakan...:)

  © Blogger template 'Solitude' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP