Wednesday, August 10, 2011

Breastpump Modu


Beli breastpump Modu kat Fabulousmom RM550, ada free gift botol, ice pack, breastfeeding bra and cooler bag, kalau tak normal price untuk breastpump sahaja RM559

Modu breastpump boleh single pumping and boleh double pumping. Ada guna function untuk sedut mucous dari hidung baby, saya baru guna breastpump ni selama 4 hari, keseluruhan saya rasa sangat best, kat corong breastpump ni ada shield lembut, macam avent jugak, so, tak sakit masa suction, level suction ada 6, tapi saya biasa stop kat 4 je, suction modu ni lembut sikit tapi saya suka sebab saya tak tahan jenis yang kuat, hari tu ada try medela kawan mini e medela and rasa sakit suction dia walaupun buat yang paling slow, depends pada masing-masing. Saya try dulu kat Fabulousmom sebelum beli, so baru tahu sesuai ke tak dengan kita.Bunyi modu agak kuat sikit tapi saya rasa ok sebab kat ofis, tutup la pintu masa pumping session...:). Yang penting modu ni dia ada close system, so more hygienic.. susu takkan masuk dalam tubing..


Ni botol-botol, bottle warmer and organic cleanser for baby Faiz

Basuh dulu semua botol, and still guna breastpump avent ni, especially kalau gi course ke, MODU kena ada electric supply



Baby Faiz yang dah bam bam, breastfeed every 1 hour

7 comments:

~ana~ August 10, 2011 at 10:10 PM  

best erk modu nih...murah je kan..berbaloi2 la kira nya kan...happy pumping nor..:)

Nia August 12, 2011 at 3:24 AM  

Thank you for sharing dear!

Liza August 19, 2011 at 5:01 PM  

Owh, bam bam nyer Faiz. Best ek Modu. Tak sabar gak nak pumping and pumping ni...

Norry September 8, 2011 at 1:04 AM  

Nana, TQ, murah tapi best..Nia, welcome, Liza, modu ni memang best

che_puang October 14, 2012 at 7:53 PM  

saya ada beli pam ni, and TERSANGAT LA KECEWA dengan prestasi pam ni.

Kerap sangat rosak, and paling kerap, suction dia tak rasa.
Hantar pegi servis, baik la kejap, dalam 2 minggu, lepas tu start balik problem yang sama.
Sampai fedup dah nak hantar.

My advice, sesape yang nak beli breastpum, JANGAN LA BELI PAM ni.
FRUST hoi.
Membazir duit je RM500, dapat pam yang TAK BOLEH PAKAI.
Even send balik untuk servis pun, SERUPA SAJA.
Buat sakit hati je.

che_puang October 14, 2012 at 7:54 PM  

saya ada beli pam ni, and TERSANGAT LA KECEWA dengan prestasi pam ni.

Kerap sangat rosak, and paling kerap, suction dia tak rasa.
Hantar pegi servis, baik la kejap, dalam 2 minggu, lepas tu start balik problem yang sama.
Sampai fedup dah nak hantar.

My advice, sesape yang nak beli breastpum, JANGAN LA BELI PAM ni.
FRUST hoi.
Membazir duit je RM500, dapat pam yang TAK BOLEH PAKAI.
Even send balik untuk servis pun, SERUPA SAJA.
Buat sakit hati je.

Norry October 30, 2012 at 4:26 AM  

Che puang.betul2,pam ni tak elok.skrg sy guna freestyle.suction elok dlm sebulan je.masa entry ni ditulis pump tu memang best.kalau nak belu pump sy cadangkan spectra atau medela

  © Blogger template 'Solitude' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP